Huidverzorging voor de herfst

Herfst is hier! Tijd om je huidverzorgingsroutine aan te passen

Daar is ons motto weer: nieuw seizoen, nieuw huidverzorgingsregime! Met de herfst in volle gang, is het tijd om je huidverzorgingsroutine aan te passen. De herfst brengt kouder weer en een daling van de luchtvochtigheid. Dit zorgt voor droge, muffe lucht en een nog drogere huid. Combineer dit met de droge warmte van de kachels die weer aanspringen en het is een opstelling voor huidrampen zoals eczeem en een droge, jeukende huid. Het is dus tijd om jouw lichte verzorgingsproducten in te ruilen voor een paar rijkere opties.

Schakel over naar een meer hydraterende reiniger

Naarmate de temperatuur daalt, neemt ook de luchtvochtigheid af en verliest onze huid vocht aan de droge lucht om ons heen. Maak de eerste stap en wees vochtverlies te slim af door je lichte reiniger in te ruilen voor iets hydraterends. Een micellair reinigingswater kan een uitgedroogde huid hydrateren en de barrière van je huid ondersteunen om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van het koude weer dat nog moet komen.

Exfoliëren tegen een doffe huid en pigmentvlekjes

Van al die zon tijdens de zomerperiode, ziet de huid er in de herfst juist dof en beschadigd uit. Door de zon is de buitenste laag van de huid (de hoornlaag) vaak wat dikker geworden. Dode huidcellen hebben zich opgestapeld en er kunnen wat pigmentvlekjes zijn ontstaan. Exfoliëren is daarom nu juist extra belangrijk. Een goede exfoliant verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar helpt ook pigmentvlekken verminderen, puistjes voorkomen en vocht vasthouden.

Exfolieren - Au-Bain Marieke

Ruil je vochtinbrengende crème in voor iets rijkers

Hydrateer de hele dag, elke dag, van top tot teen. Hydrateren is een must in de koudere maanden. De beste tijd om je lotion aan te brengen is direct na je douche of bad, wanneer je huid nog een beetje vochtig is. Zo ‘verzegel’ je de vocht in je huid. Als je fan bent van je lichtere moisturizer voor het gezicht, gebruik hem dan een keer per dag en kies iets rijkers voor de nacht.

Lippen zijn vaak de eersten die de kou voelen (hallo schrale en schilferig lippen!). We doen nu graag een extra beetje vocht inbrengende crème op onze lippen. Ook de oude vertrouwde vaseline werkt vaak erg goed! Lippen nog steeds schilferig? Gebruik een washandje om dode huid weg te poetsen voordat je gaat hydrateren.

Maak je geen zorgen om onzuiverheden

Veranderingen in het weer (vochtigheidsgraad en temperatuursveranderingen) kunnen onze huid soms van streek maken. Als die vreemde plek opduikt, raak dan niet in paniek! Probeer een masker met klei en zeewierextract, dat kan helpen onzuiverheden te verwijderen en je huid te exfoliëren. Kun je niet beslissen welk masker het beste bij je huid past? Multi-maskeren is misschien iets voor jou. Pas het masker dat je gebruikt aan, om specifieke huidproblemen aan te pakken en je kunt vettigheid uit je T-zone verwijderen, hydrateren tegen de uitdrogende effecten van Uv-stralen en puistjes in één keer voorkomen!

Houd de handcrème in de buurt

Ook je handen hebben te lijden onder het koude weer en de droogte binnenshuis. Zorg er daarom voor dat je altijd een tube handcrème in je buurt hebt. Bijvoorbeeld in je tas en op plekken waar je vaak komt, bijvoorbeeld je werkplek en naast je bed.

Handcreme huidverzorging herfst

Vergeet zonnebrandcrème niet!

Het feit dat je misschien niet op het strand ligt, betekent niet dat je de zonnebrandcrème voor de komende zes maanden kunt vergeten. Een zonneproduct voor het gezicht is een dagelijkse vereiste, zelfs in de herfst – vooral omdat bewolkte dagen je kunnen doen vergeten dat zonnestralen nog steeds op je stralen. Gebruik een moisturizer met minimaal SPF 15 en breng deze om de paar uur opnieuw aan als je naar buiten gaat.

Wil je jouw huid deze herfst een boost geven met een van onze peelings? Neem contact met ons op via de website of via tel. 0161 431 338 of via info@au-bain-marieke.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *