Au-Bain Marieke - Beauty Wellness Anti-Aging- permanente make-up

7 Dingen die je moet weten voordat je permanente make-up krijgt

Het is de droom van iedereen om elke dag moeiteloos mooi wakker te worden. Fantastische wenkbrauwen en eyeliner, weelderig rode lippen en onze wimpers dagenlang lang en dik – ah, dat klinkt echt als de ideale realiteit. Helaas is de realiteit niet zo perfect als we zouden willen, en om de mooie effecten te krijgen die we willen, moeten we onze toevlucht nemen tot het handmatig aanbrengen van cosmetica. Elke dag. Dat is eigenlijk een redelijk uitvoerbare oplossing – maar op de lange termijn kost het je veel geld, en ook veel tijd en energie. Er moet toch een andere oplossing zijn? Iets dat precies doet wat reguliere schoonheidsproducten doen, maar gewoon wat meer… permanent? Nou, je hebt geluk want er is een alternatief – en dat is permanente make-up. Nieuwsgierig? Hier zijn de zeven dingen die je moet weten over permanente make-up, ook wel de populairste trend in de schoonheidsindustrie genoemd.

 1. Wat is permanente make-up?

Ook wel aangeduid als “dermapigmentatie” of “micropigmentatie”, wordt bij permanente make-up pigment in de bovenste huidlaag rond de ogen, wenkbrauwen en lippen geïmplanteerd. Het kan ook worden gebruikt voor het camoufleren van littekens, brandwonden en voor het corrigeren van enkele onregelmatigheden in het gezicht.

Soms wordt het zelfs “cosmetische tatoeage” genoemd. Het proces – het gebruik van naalden om pigmenten in te brengen – lijkt erg op dat van tatoeage. Bij tatoeëren implanteren ze het pigment echter veel dieper in de huid dan permanente make-up doet.

 1. Wat zijn de verschillende procedures voor permanente make-up?

Er zijn vier bekende procedures onder permanente make-up. Dit zijn:

 • Permanente lip make-up: deze procedure is bedoeld om de lippen meer te definiëren, door er wat kleur aan toe te voegen. Dit is perfect voor mensen die de kleur van hun lippen hebben verloren vanwege leeftijd of ziekte.
 • Permanente eyeliner: is in wezen eyeliner getatoeëerd in je oogleden. Het verbetert de vorm en schoonheid van je ogen. Het helpt ook de slijtage van jouw huid te verminderen – wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot rimpels en fijne lijntjes – vanwege de constante uitrekking van de huid van je ooglid door het handmatig aanbrengen van de eyeliner.
 • Permanente wenkbrauw: deze procedure maakt gebruik van tattoo-kleurstoffen om een ​​dimensionale wenkbrauwvorm en eventuele vrije plekken in te vullen. Met andere woorden, het zijn getatoeëerde wenkbrauwen en dit is perfect voor degenen die haarverlies hebben ervaren als gevolg van leeftijd of ziekte, zoals alopecia.
 • Microblading: net als de vorige procedure richt microblading zich tot de wenkbrauwen. Maar in tegenstelling tot de vorige procedure, tatoeëert microblading de wenkbrauwen niet volledig. In plaats daarvan produceert het kleine, haarachtige slagen in de bovenste lagen van je wenkbrauw, waardoor de gewenste volheid en vorm van de wenkbrauwen wordt gecreëerd.
 1. Is permanente make-up pijnlijk?

Zoals gezegd, is het aanbrengen van permanente make-up als een tatoeage – naalden worden gebruikt om pigmenten in de huid te implanteren – dus pijn doet het natuurlijk ook. Het goede nieuws is, omdat de gebieden zo gevoelig zijn, de meeste specialisten zorgen voor een plaatselijke verdoving om de pijn te minimaliseren. Je kunt je echter wel ongemakkelijk voelen, dus houd daar rekening mee. 

 1. Hoe lang blijft permanente make-up?

Gemiddeld blijven de resultaten tussen de een en vijf jaar zichtbaar. Het kan vaak wel tot 10 jaar blijven zitten. Als je de tips voor nazorg heel goed volgt en regelmatig jouw specialist bezoekt voor retouches, kunnen de resultaten zelfs een leven lang meegaan.

 1. Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

Afgezien van het feit dat de resultaten van permanente make-up voor een lange tijd zichtbaar blijven, heeft deze cosmetische techniek ook andere voordelen:

 • Het is een tijd- en energiebesparing. Niet iedereen heeft alle tijd en energie in de wereld om extra vroeg in de ochtend wakker te worden om je make-up op te doen voordat ze naar hun werk moeten. Gelukkig word je met permanente make-up moeiteloos mooi en klaar wakker.
 • Het verbetert oneffenheden en littekens. We voelen ons al snel onzeker wanneer we merkbare vlekken en littekens hebben. We zouden graag willen dat deze gewoon weggaan. Gelukkig biedt permanente make-up daar echt een oplossing voor, omdat het gemakkelijk die vlekken en littekens kan bedekken.
 • Je kunt jouw look kiezen Is er een kleur, dikte of stijl die de voorkeur geeft? Maak je geen zorgen! Vertel het de specialist en deze zal je graag helpen met jouw voorkeuren. je zult niet teleurgesteld zijn met de resultaten!
 • Het is veegvast. Iedereen kent de frustratie van het hebben van wasbeerogen omdat je per ongeluk je eyeliner of je lippenstift hebt besmeurd omdat je uit een mok dronk. Met permanente make-up zijn al die frustraties verdwenen! Nu kun je jouw ogen of lippen zo veel als je wilt afvegen en de make-up blijft zitten.
 1. Is permanente make-up ook voor iedereen?

Er bestaat niet zoiets als een “ideale kandidaat” voor permanente make-up. Mannen en vrouwen van alle leeftijden en etnische groepen kunnen baat hebben bij de behandeling en de inkt kan zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt – bijvoorbeeld om de tepelvorm na een operatie te corrigeren. De enige uitzonderingen: Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven en iedereen die actief kankerbehandelingen ondergaat, of mensen die op het moment Accutane gebruiken tegen acne.

 1. Is permanente make-up veilig?

De techniek klinkt te mooi om waar te zijn, dus er moet iets mis zijn, toch? Gelukkig voor jou is dat niet het geval. Permanente make-up is veilig – de specialisten en de overheid hebben daar voor gezorgd. Zolang je de juiste specialist kiest en de tips voor de nazorg volgt, komt alles goed.

Tot slot

Permanente make-up is een van de populairste beauty trends van de 21ste eeuw. En het is volkomen logisch als je hierdoor geïnspireerd bent. Er zijn tenslotte zoveel procedures om uit te kiezen, en het heeft veel voordelen, dus waarom niet? Zorg er alleen voor dat je uitgebreide onderzoek hebt gedaan.

Wil je meer informatie over permanente make-up of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 0161-43 13 38.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *