Definitief ontharen benen

Definitieve ontharing met SHR

Ongewenste haargroei en steeds terugkerende stoppels of ingegroeide haartjes kunnen erg vervelend zijn. Maar liefst 60 tot 80% van alle West-Europese vrouwen heeft er last van. Definitieve ontharing is de oplossing voor jouw ongewenste haargroei. Het werkt snel, pijnloos, maar ook vooral effectief. Zodat je voortaan geniet van zachte, gladde oksels, benen en bikinilijn. Ook (dons)haartjes in het gelaat verdwijnen voorgoed.

Wat is SHR?

SHR in Motion (Super Hair Removal) is een stap vooruit in definitieve ontharing. Het is sneller dan traditionele IPL methode. Ook is het ‘zachte’ verwarmingsproces van SHR efficiënter dan de hoge intensiteit en hoge temperaturen bij IPL. De directe doelafgifte van SHR heeft een lage temperatuur en korte pulsen bij een hoge herhaling, die diep in de lederhuid treden. De behandeling is zo precies, dat alle energie werkelijk in het haarzakje terecht komt. Hierdoor is er weinig tot geen schade aan omliggend weefsel.

 

Au Bain Marieke - Definitieve Ontharing

 

Is definitieve ontharing pijnlijk?

In plaats van dat je je huid bombardeert met grote hoeveelheden joule (energie), zoals bij IPL, schiet SHR meerdere schoten af, bij lage joule. Hierbij verwarmt het de haarzakjes zachtjes tot de benodigde warmte en het meeste dat je voelt is warmte en een tintelend gevoel, sommige klanten vergelijken het met een warme massage.

Is SHR voor elk huidtype?

IPL wordt vaak aanbevolen voor mensen met donker en grof haar vanwege de effectiviteit bij het richten op de melanine in de haartjes. Daarnaast wordt het niet geadviseerd voor mensen met donkerdere huidtinten vanwege hun verhoogde gevoeligheid voor de hitte geproduceerd door de laser. SHR, dat wordt uitgevoerd met behulp van glijbewegingen en de lage joule, is echter in staat om grotere gebieden te bedekken en de warmte-energie gelijkmatig in de huid te verspreiden, waardoor het huidoppervlak koel blijft gedurende de procedure. Deze unieke manier waarop SHR ​​de melanine rechtstreeks in de haarzakjes beïnvloedt, maakt behandelingen op elk moment van het jaar mogelijk – zelfs op een gebruinde huid, een huid met een hoog pigmentaantal of donkere huidtypen. Deze unieke gerichte aanpak zorgt ook voor betere behandelingsresultaten bij een blanke huid en blond haar. 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om een gebied volledig te behandelen, heb je mogelijk 6-10 behandelingen nodig met tussenpozen van ongeveer een maand. Het precieze aantal verschilt per persoon.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Haargroei vindt plaats in 4 fasen: Vroege Anagen (vroege haargroei), Anagen (actieve haargroei), Catagen (regressie) en Telogen (rust, niet groeiend). Laser ontharing heeft alleen invloed op het Anagen-stadium (actief groeiend haar). Bij elke behandeling wordt ongeveer vijfentwintig procent van het haar verwijderd. Er zijn daarom een paar behandelingen nodig om het te behandelen gebied haar vrij te maken.

Komt mijn haargroei terug?

Als de haarfollikel vernietigd is, komt deze niet meer terug en het haarzakje blijft leeg. Maar er kunnen na verloop van jaren wel nieuwe haren gevormd worden van haarzakjes die tijdens de behandelingen/kuur inactief waren. Het is ook niet ongebruikelijk dat sommige patiënten twee jaar na de initiële behandeling een keer terugkomen vanwege hormonale veranderingen.

Wat moet ik voorafgaand aan mijn behandeling doen?

  • Vermijd waxen of chemische peeling op behandelde gebieden
  • Scheer je haar een dag voor je afspraak
  • Laat je huid niet nepbruinen of zonnebaden
  • Zorg ervoor dat je huid intact is zonder besmettelijke huidaandoeningen (zoals herpes of koortslip)

Wat moet ik na mijn behandeling doen?

SHR behandelingen hebben geen “down time” en vereisen geen hersteltijd. Je kunt een behandeling krijgen en onmiddellijk weer aan het werk gaan en andere normale activiteiten uitvoeren. 

Het is wel belangrijk dat je geen haar plukt of waxt op het behandelde gebied. Door dit te doen, zul je het behandelingsproces verstoren, wat kan leiden tot mogelijke stimulatie van de haarfollikel, met andere woorden, je zou mogelijk hergroei kunnen veroorzaken.

Wil je meer informatie over definitief ontharen of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 0161-43 13 38.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *