Alles wat je moet weten over microdermabrasie
Microdermabrasie bestaat al sinds midden jaren 90 (of sinds 1500 voor Christus, als je de oude Egyptische voorliefde voor ophalen van de huid met iets dat op schuurpapier lijkt wilt tellen). Wat klinische behandelingen betreft, is het dus oude technologie. Het belooft een zachte, stralende huid, verminderde littekens van acne, geminimaliseerde poriën en minder lijnen en bruine vlekken. Maar wat is het nou precies en wat kan het voor jouw huid betekenen?
Wat is microdermabrasie?
Microdermabrasie is een machinale peeling van de huid. Het is een soort stofzuigertje dat fijne microkristallen (bijna poeder) over je huid blaast en tegelijkertijd de dode huidcellen van de bovenste huidlaag opzuigt. De huid wordt als het ware een beetje afgeschaafd. De huid is hierdoor beter in staat om werkstoffen uit de huidproducten op te nemen, waardoor deze meer effect hebben op de huid. Pigmentvlekjes worden minder, poriën worden verfijnd en fijne rimpels vervagen. Ook zorgt de behandeling ervoor dat de huid beter wordt doorbloed en stimuleert het de aanmaak van nieuwe, gezonde, cellen.
Welke aandoeningen kun je behandelen met microdermabrasie?
- acne littekens
- fijne rimpels
- futloze huid
- grove huidstructuur
- grove poriën
- huidveroudering
- onzuivere huid
- pigmentvlekken of ouderdomsvlekken
- rokershuid
- zonschade
Is het geschikt voor elk huidtype?
Microdermabrasie kan bij veel huidtypes gebruikt worden. Vooral vette, verstopte en verdikte huiden die geen last hebben van roodheid en zichtbare aderen, kunnen profiteren van de behandeling. Maar als jouw huid delicaat of gevoelig is, of je last hebt van eczeem, herpes, huidkanker, huidontstekingen, koortslip, moedervlekken, psoriasis, rosacea of zonverbranding kun je beter weg blijven van microdermabrasie. Ook bij actieve acne moet je uitkijken. Net zoals je geen gezichtsscrub op ontstoken puistjes zou gebruiken, moet je ze ook niet behandelen met iets anders dat schurend is.
Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Na de eerste behandeling zul je al direct resultaat zien! Voor een langdurig resultaat is het echter verstandig om meerdere behandelingen te doen. Hoeveel? Dat hangt af per persoon. Onze celdeling wordt trager naar mate we ouder worden, waardoor we meer behandelingen nodig hebben. Je kunt bij een kuur meestal uitgaan van 6 behandelingen. De precieze hoeveelheid behandelingen kan de specialist pas inschatten als ze je huid heeft gezien.
Na de behandeling
De behandeling is niet pijnlijk. De doorbloeding in de huid wordt wel extra gestimuleerd, waardoor de huid er wat rood zal uitzien. De roodheid trekt vaak snel weer weg. Net als met sommige andere peelings kan de huid lichtjes gaan schilferen. Dit betekend alleen maar dat de aanmaak van nieuwe cellen is gestimuleerd, goed teken dus!
Door de behandeling is je huid wel gevoeliger geworden voor UV-straling. Het is daarom belangrijk om dagelijks een crème met hoge UV-bescherming (SPF) te gebruiken! Ga de eerste 2-4 weken na de behandeling liever niet in de felle zon zitten. Het is ook beter om zwemmen in chloorwater te meiden in de eerste week na de behandeling.
De kans op complicaties na de microdermabrasie behandelingen zijn zeer gering. Er is echter een klein risico op littekens of hyperpigmentatie.
Wilt je weten of microdermabrasie iets voor jou is of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op via 0161-43 13 38.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!