nieuwe huid

Nieuw jaar, nieuwe jij: 10 tips voor een betere huid!

Acne, rimpels en de vette huid achterlaten in afgelopen jaar. Met het nieuwe jaar komen nieuwe voornemens. Eén van deze voornemens kan zijn dat je nu beter gaat zorgen voor je huid. Een heel goed voornemen! Want nu zitten we weer in het nieuwe jaar betekent ook dat we weer een jaartje ouder zijn geworden en langzamerhand de rimpels beginnen te verschijnen. Er zijn een aantal eenvoudige richtlijnen waar jij je aan kunt houden om je voornemens voor het nieuwe jaar te kunnen waar maken, dit zijn ze:

Draag altijd een SPF-factor

Deze tip zal je overal terug zien komen, maar zelfs in de winter is het onwijs belangrijk dat je een SPF-factor blijft dragen. Zo bescherm je de huid tegen de negatieve effecten van de zon. De zon schijnt namelijk ook in de winter! De zon heeft een negatief effect op de collageen en elastine gehaltes van de huid. Beide zorgen voor een strakke huid zonder veel rimpels. Breng iedere dag een SPF bescherming aan van minimaal factor 30. Deze regel is zelfs van toepassing in de winter en de bewolkte dagen!

Hydrateren

Nee nee geen wijn drinken, natuurlijk moet je gehydrateerd blijven dus veel water drinken! Naast water kan ook bijvoorbeeld groene thee helpen de huid te verbeteren. Vooral bij roodheid en ontsteking kan groene thee helpen.

Verminder je stressniveau

Stress is iets wat elk deel van je lichaam beïnvloedt, dus ook de huid. Stress verhoogt de productie van hormonen in het lichaam, dit zorgt vaak voor een vettere huid en zo wordt de kans op acne aanzienlijk verhoogd. Sommige technieken kunnen jouw stressniveau goed managen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: yoga, diepe ademhalingstechnieken en meditatie!

Exfoliëren

De huid maakt gewoonlijk iedere week een nieuwe huid aan waardoor je ‘oude huid’ er af schilfert. Hier merk je normaal gesproken niets van, naarmate je ouder wordt gaat dit proces minder gemakkelijk. Het kost de huid meer moeite om van de oude huid af te komen. Wanneer dit niet meer zo makkelijk gaat wordt de huid grauw. Je kunt de huid hier een handje meehelpen door 2-3 keer de huid te exfoliëren.

Kies dit jaar voor de juiste producten

Het is absoluut noodzakelijk dat je de juiste producten gebruikt die het beste bij jouw huidtype passen. Heb je een droge of vette huid? Of misschien een combinatie van beide? Dit heeft invloed op de producten die je gebruikt. Ongeacht je huidtype is het belangrijk dat je de huid altijd goed blijft hydrateren!

Verwijder je make-up voor het slapen gaan

Nog steeds iets wat niet altijd mee wordt genomen in het huidverzorging regime, maar een onwijs belangrijke stap. Zeker als je geen minerale make-up gebruikt moet je ervoor zorgen dat de huid tijdens je schoonheidsslaapje kan ‘ademen’. Zorg dus dat je jouw make-up goed verwijdert. Let op: ook hierbij is het belangrijk dat je de juiste reiniging gebruikt aangepast op jouw huidtype!

Genoeg slapen dit jaar

Je slaap is cruciaal voor het herstel van je lichaam en dus ook de huid. Als je te weinig slaapt zal je lichaam onder druk komen te staan waardoor er meer adrenaline en cortisol vrijkomt. Dit kan huidproblemen zoals puistjes veroorzaken. Zorg dus dat je iedere nacht minimaal zeven tot acht uur slaapt.

Beperk je zuivel, koffie en alcohol

Je bent wat je eet, maar dan ook echt. Het is daarom belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die invloed hebben op je huid. Studies hebben aangetoond dat melk steroïde hormonen bevat die kunnen bijdragen aan verstopte poriën, ontstekingen en acne. Koffie droogt je huid uit, beperk jezelf dus tot twee kopjes per dag. Daarnaast is het belangrijk dat je let op je alcoholinname. Beperk dit tot max één drankje per dag. Wanneer je kiest voor een lekker wijntje bij het eten kies dan voor rode wijn!

Vergeet je nek niet!

Ken je die vrouwen die hun hele gezicht vol hebben gespoten met botox, maar waaraan je aan hun nek kunt aflezen hoe oud ze zijn? Dit moet jij dus dit jaar niet vergeten! Je nek is namelijk ook een indicatie van je leeftijd en als je deze vergeet in je huidverzorgingsroutine zul je dit verschil gaan zien. Er bestaan gewoon huidverzorgingsproducten speciaal voor je nek. Ook je nek moet zijn dagelijkse SPF-factor krijgen!

Neem eens in de zoveel tijd een gezichtsbehandeling

Professionele gezichtsbehandelingen zijn een geweldige aanvulling op je thuis verzorgingsproducten. In het ideale geval ga je iedere 3-6 weken naar de schoonheidsspecialisten zeker als je een hele vette huid hebt. Iedere 4 weken als je een hele droge huid hebt, iedere 4-6 weken als u een gecombineerde huid heeft, elke 6-8 weken bij een een normale huid en elke 8 weken bij een gevoelige huid.

Bij Au-Bain Marieke hebben wij voor ieder huidtype een gepaste behandeling!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *