huidverzorgingstips voor in de winter

6 huidverzorgingstips voor in de winter!

In Nederland wordt het nou eenmaal koud in de winter, sommige mensen vinden het heerlijk. Andere kunnen niet wachten tot de zomer weer is begonnen. Het winterseizoen heeft (net als de zomer) effect op de huid. Het kan de huid zelfs beschadigen, zowel in het gezicht als op het lichaam. De huid wordt droog, schilferig en kan soms zelfs gaan barsten. Dit kan pijnlijk zijn of heel erg gaan jeuken.

Maar hoe hou ik mijn grootste orgaan, de huid, de hele winter door gezond? Naast dat je de huid moet beschermen moet je de huid anders behandelen dan wat je zou doen in de zomer. Dus wij hebben 6 huidverzorgingstips voor in de winter opgeschreven:

Zorg voor vocht in de lucht

Onze huid is de barrière die water binnenin je lichaam houdt. Wanneer het droog en koud is verdampt het water sneller uit de huid. Om uitdroging te voorkomen raden wij aan om een luchtbevochtiger aan te schaffen. Daarnaast blijft het belangrijk dat je genoeg water drinkt, de gehele dag door!

huidverzorgingstips voor in de winter

Gebruik zachte producten

De sleutel is om een zachte reiniging voor de huid te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een reiniging die de huid reinigt maar tegelijkertijd ook vocht inbrengt. Dus geen vocht uit de huid verwijdert! Voor je gezicht is het belangrijk dat je een meer neutrale cleanser gebruik. Voor je lichaam moet je in de winter overschakelen naar een wat zachtere body wash.

Vermijd warme douches en baden

In de wintermaanden kan het nemen van een warme douche zorgen voor scheurtjes in de huid. Heet water verdampt snel en als je de huid niet bijna direct insmeert met crème kunnen er scheurtjes in de huid komen. Het kan zelfs zo ver gaan dat dit omslaat in eczeem. Het klinkt natuurlijk zo lekker, nadat je binnen bent gekomen uit de kou om een warme douche te nemen. Het is belangrijk dat je onthoudt dat wanneer water te heet is het de huid uitdroogt. Een oplossing als je toch echt van de hete douches houdt. Houd de deur van je badkamer zo lang mogelijk dicht en smeer je voordat je uit de badkamer stapt in met crème voor het gezicht en lichaam.

Upgrade je crème en gebruik hem vaak

Deze tip lijkt misschien voor de hand liggend maar het is van cruciaal belang dat je de huid voldoende hydrateert om hem de hele winter mooi te houden. Gebruik een zeer dikke vochtinbrengende crème (in de zomer kun je beter kiezen voor een lichtere crème). Zodra je op staat, onder de douche vandaan komt en wanneer je gaat slapen smeer je jezelf even goed in met de crème. Wanneer de huid droog aanvoelt smeer dan gewoon nog een laag over de huid heen.

Een veelgemaakte fout die mensen maken is het kiezen van een lotion in plaats van een crème. Lotions zijn moisturizers die uit pompen komen. Het probleem met lotions is dat ze niet zo dik zijn en dus minder vochtinbrengend zullen zijn. Als je niet wilt dat je huid in de winter uitdroogt is het belangrijk om een crème te gebruiken uit een pot. De extreem dikke producten zoals vaseline zijn geschikt voor je lichaam maar niet voor je gezicht. Deze producten kunnen de poriën gaan verstoppen.

Ga de kou niet in met een vochtige huid

‘s Ochtends snel douche en hup naar buiten! Dit is een fout die vele van ons maken, wanneer je naar buiten gaat als je huid nog vochtig is zal dit voor een zeer droge huid kunnen zorgen. Het is hetzelfde als wanneer je lippen droog zijn en je likt ze weer nat, dan wordt het probleem uiteindelijk alleen maar erger.

Exfolieer minder

Als je huid echt heel droog is dan is het niet aan te raden om de huid te exfoliëren. Het is belangrijk dat je veel minder de huid gaat exfoliëren dan dat je zou doen in de zomer. De huidbarrière is nu namelijk al aangetast door de droogte en de koude lucht. Als je de juiste exfoliatie hebt dan raden wij aan dit één keer in de week te doen. Zo versnel je de regeneratie van de huid en zorg je ervoor dat de moisturizer dieper in de huid kan komen.

Bij Au Bain Marieke in Bavel zijn wij gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met huidverbetering. Ben jij opzoek naar advies of wil jij meer informatie, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *