huidverzorgingstips

Huidverzorgingstips die jij leuk gaat vinden!

Je huid is een geweldige indicator in hoe goed je je voelt. Kreeg je veel pukkeltjes toen je extra veel stress had? Dit is geen toeval, helaas. Hebben jij en je huid een boost nodig? Probeer dan deze huidverzorgingstips om je huid zo gelukkig mogelijk te maken.

Slapen

De sleutel om er niet moe uit te zien…? SLAPEN! Makkelijker gezegd dan gedaan wel. Doe er alles aan om ervoor te zorgen dat je zeven tot acht uur slaap per nacht krijgt. Je huid en ook de wallen onder je ogen zullen er beter uit zien! Geloof ons, het slapen zelf doet iets met de huid wat geen enkele crème kan!

Citrus

Een beetje detoxen tussendoor? Citroenen ondersteunen je lever en je nieren en er is een duidelijk verband tussen gezonde organen en een gezonde huid. Vitamine C-rijk voedsel zoals sinaasappels kunnen helpen om rimpels te voorkomen!

Masseer jouw crème in de huid

Als we een massage zeggen, dan bedoelen we ook echt een massage. In plaats van het deppen van je gezichtscrème, gebruik nu een zachte druk en masseer het in de huid met cirkelvormige bewegingen. Doe precies hetzelfde als je het gezicht wast. Deze eenvoudige truc zal je circulatie in een hogere versnelling gooien. Bovendien voelt het ook nog eens heerlijk!

Draag een SPF-bescherming

Zelfs in de herfst en de winter is het van belang dat je de huid altijd blijft beschermen tegen UV-stralen. Draag minstens een SPF 15 om huidkanker, rimpels en zonschade te helpen voorkomen.

Chocolade

Wat chocolade? Misschien dacht je altijd dat chocolade acne veroorzaakt.. Maar daar is geen wetenschappelijk bewijs voor, dus wat ons betreft, eet lekker! Vooral pure chocolade bevatten veel antioxidanten die de huid kunnen beschermen. Ook zijn wij er van overtuigd dat wanneer je jezelf eens lekker verwend je dit terug zult zien in de huid!

Work-out

Een goede reden om vaker naar de sportschool te gaan: een goede work-out verbrandt niet alleen calorieën maar helpt ook om zuurstof en voedingsstoffen sneller naar de huid te brengen. Dus tijd om in beweging te komen, je huid zal je dankbaar zijn!

Hydrateer

Het drinken van zes tot acht glazen water per dag is onwijs belangrijk voor de hydratatie van de huid. Het hydrateren van de huid begint namelijk van binnenuit.

Time for tea

Neem een momentje om te genieten van een kopje groene thee, die wonderen kan betekenen voor je huid. Naast het momentje voor je zelf zullen de huidcellen blij zijn met dit extraatje aan hydratatie. Groene thee helpt ook voor anti-aging.

Exfolieer

Als de huid wat grauwer is dan is de kans groot dat je de huid eventjes moet scrubben. Probeer dit bij maximaal twee keer per week te huiden om irritaties aan de huid te voorkomen.

Draag minder make-up of helemaal niks

Een eenvoudige manier om de huid te ontstressen? Verminder de hoeveelheid make-up die je dagelijks op je huid smeert, zodat het kan worden blootgesteld aan meer zuurstof. Als je niet helemaal make-up vrij wilt probeer dan eens minerale make-up te gebruiken!

Neem een douche

Soms is de beste oplossing voor de huid ook de eenvoudigste. Een warme douche nemen opent je poriën, het beste moment om je gezicht te wassen. Voel je je iets gestresster dan normaal? Geef jezelf vijf minuutjes extra onder de douche!

Neem een glas wijn

Dan eindigen we met één van mijn favorieten, neem een glas wijn. Rode wijn zit boordevol antioxidanten die je huid gezond houden en beschermen tegen vrije radicalen. Let wel op dat teveel alcohol weer niet goed is voor de huid.

Deze huidverzorgingstips ga jij leuk vinden! Heb jij nog meer leuke huidverzorgingstips voor ons die niet voorkomen in dit rijtje? Let us know! Wil je meer huidverzorgingstips bekijk onze blog pagina!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *