Acne skin

De verrassende leeftijd waarop de meeste vrouwen acne krijgen.

We beschouwen acne vaak als een bijproduct van de puberteit, vergelijkbaar met slechte kapsels en romantische beslissingen onder invloed van hormonen. De waarheid is dat steeds meer volwassen vrouwen worstelen met acne terwijl ze dachten dat ze er nu wel klaar mee zouden zijn. Of, dat ze nog nooit als tieners hadden meegemaakt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 50 procent van de vrouwen van 20 tot 29 jaar oud en 35 procent van de vrouwen van 30 tot 39 jaar oud acne hebben. Dit roept de vraag op – zullen we er ooit voorgoed afscheid van nemen?

 

Gewoonlijk vallen deze vrouwen in een van de drie categorieën:

 

  • Hardnekkige acne dat in de puberteit is begonnen en zonder onderbreking is doorgegaan tot in de volwassenheid.
  • Acne dat optreedt bij volwassenen die nooit acne hebben ervaren als tieners.
  • Recidiverende acne dat zich ontwikkelt in de puberteit, verdwijnt en vervolgens terugkomt bij volwassen vrouwen. Meestal na de leeftijd van 25 jaar. De meerderheid van deze patiënten is tussen de 25 en 35 jaar oud, maar er is een tweede groep vrouwen van eind veertig die acne ervaren in de premenopauzale periode.

 

De korte versie: als je na je 25e verjaardag veel acne opmerkt, bent je niet de enige.

 

Oorzaak van Acne

De precieze oorzaak is lastig te achterhalen. De meeste van deze volwassen vrouwen ervaren acne langs het onderste derde deel van het gezicht, kaaklijnacne, kin en nek. Dit geef aan dat de oorzaak hormonaal is. Deze verklaring van hormonale onbalans of fluctuatie komt overeen met het feit dat volwassen acne statistisch vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen, volgens een rapport uit 2017. Zoals je misschien al hebt geraden, meldt de meerderheid van deze vrouwen ook dat ze acne zien verergeren vóór hun menstruatie, wat het idee dat de oorzaak hormonaal is verder ondersteunt.

De auteurs van het rapport merken op dat, aangezien alle vrouwen hormonale schommelingen ervaren, het onderscheid tussen degenen die er last van hebben en degenen die dat niet zijn gewoon genetica kan zijn. Wat ook kan zou kunnen bijdragen is dat vrouwen afgaan van de anticonceptiepil nadat ze deze gedurende veel van hun jongere jaren hebben gebruikt, stress en / of veranderingen in het dieet zoals het consumeren van een grote hoeveelheid suiker of koemelk.

 

Acne behandeling

 

Behandeling

Acnebehandelingen bij volwassenen lijken veel op wat je zou doen voor tieneracne. Gebruik producten met salicylzuur. Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur dat helpt overtollige olie te verwijderen en de dode cellen van het huidoppervlak te exfoliëren. Als de acne aanhoudend of ernstig is, is het raadzaam om hulp in te schakelen.

Au-Bain Marieke biedt veel mogelijkheden en ervaringen om huidverbetering te realiseren. Bij huidverbetering gebruiken we verfijndere ingrediënten in een hogere concentratie. De werking van huidverbetering vindt dieper in de huid plaats waardoor natuurlijke huid processen positief worden beïnvloed. De effecten van deze behandelingen zijn vaak verbluffend. Er zijn vele soorten behandelingsmogelijkheden. Elke behandeling is uniek, en wordt daarom op maat gemaakt voor uw huid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *