dit doet alcohol met je huid

Sorry, maar helaas: dit is wat alcohol echt met je huid doet

Na de feestperiode volgde voor velen de jaarlijkse dry January. Hier is waarom je zou moeten overwegen om dit nog even door te trekken naar dry YEAR… 

Want hebt je, terwijl je braaf driemaal per week retinol aanbrengt en elke ochtend een speciaal geformuleerde gezichtscleaner gebruikt voor de droge huid, er ooit aan gedacht wat alcohol met jouw huid doet?  Een enkel drankje hier of daar zal je gezicht natuurlijk niet verpesten, en het is volkomen logisch dat we op het nieuwe decennium willen proosten. Maar weet dat alcohol een hepatotoxine is, wat betekent dat het de lever beschadigt. Dit orgaan is nauw verbonden met de functie van je huid. In het kort: als je lever van streek is, zal dit zichtbaar zijn op je huid.  Dit doet alcohol met je huid: 

Uitdroging:

Congeneren zijn chemicaliën die tijdens het gistingsproces worden geproduceerd en die bijdragen aan de smaak en geur van alcohol – en ze zijn de belangrijkste boosdoener voor een kater. Ze drogen ook je huid uit. Overmatige alcohol heeft de neiging om bij de meeste mensen blozen te veroorzaken en zal als een diureticum werken en uitdroging veroorzaken.  Het belemmert ook de productie van vasopressine, het hormoon dat u helpt water opnieuw op te nemen. Dus wanneer je alcohol drinkt, dwing je water eruit en maakt het jouw lichaam moeilijk zichzelf te rehydrateren.

Ontsteking:

Wel eens gedacht dat die mojito’s en caipirinha’s te goed smaakten om goed voor je te zijn? Dat komt omdat dat zo is.  De overmatige koolhydraten en suiker die ze zo lekker maken, kunnen tot ontstekingen leiden, terwijl zout [hallo, tequila] tot een opgeblazen gevoel kan leiden. Vandaar de wallen en donkere kringen onder je ogen na een grote avond uit.

Acne:

Het hoge zout- en suikergehalte in je alcoholische drank kan het hormoon IGF-1 veroorzaken, wat een overproductie van olie in uw huid veroorzaakt.  Combineer dit met stijgende insulinespiegels die ontstekingen veroorzaken en je hebt een recept voor acne. Wanneer de huidzakjes worden geblokkeerd door huidcellen en olie, begint zich olie achter deze blokkade op te bouwen, wat resulteert in de daaropvolgende ontwikkeling van vlekken.

Voortijdige veroudering: 

Wanneer je alcohol drinkt, verhoog je de kans op cel schade en verhoogde huidveroudering. Het vermindert ook de voorraad vitamine A in uw lever, een krachtige antioxidant die de cel omzet helpt bevorderen en jouw huid beschermt tegen dingen als vervuiling.

Verkleuring: 

Alcohol werkt als een vaatverwijdend middel – het opent de bloedvaten. Als jouw bloedvaten overmatig verwijden, kunnen ze barsten, waardoor je kleine perifere aderen achterlaat die permanent kunnen worden vergroot (u kunt deze opmerken als gebroken rode aderen rond uw neus en op uw wangen).  Als uw lever bovendien niet goed functioneert, kan uw huid er dof uitzien en pigmentvlekken rond uw ogen veroorzaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *