geheugen

Wist je dat je huid een geheugen heeft?

Het einde van de zomer 2018 is weer in zicht. En de vraag die nu belangrijk is om te stellen is wat heeft deze zomer voor onze huid betekend? De zon, de warmte, het milieu en meer factoren die onze huid kunnen beschadigen. In het kort leggen we hieronder uit wat deze factoren in deze zomer voor onze huid hebben betekend.

Milieu en mijn huid

Het milieu is duidelijk aan het veranderen, deze vervuiling in de lucht laat zijn tekenen op onze huid steeds meer na. Nog nooit waren er zoveel actina keratosis geconstateerd… Actina keratose is de voorloper van het plaveiselcelcarcinoom met andere woorden: huidkanker. Huidkanker is een steeds groter wordend probleem en dit komt vooral door het milieu. Huidkanker, rimpels, pigmentvlekken allen vinden hun oorzaak uit het milieu! Het is de eerste belangrijke stap die we moeten kennen op het gebied van huidverbetering. De huid verliest haar broodnodige vocht, in eerste instantie, iedere dag door het milieu.

UV-straling

Misschien heb je hier wel eens van gehoord, misschien nog nooit. UV-A zorgt ervoor dat de huid er ouder uit komt te zien. Deze straling maakt jouw collageen en elastine kapot. De straling zorgt er, net als het milieu, voor het onttrekken van vocht, zo ontkom je niet meer aan de schade van de huid.

Stress

Alsof onze huid nog niet genoeg te verduren heeft komt er nog een factor bij, namelijk stress. Eigenlijk moeten we het dubbele stress noemen want het milieu is al een stressfactor voor de huid. Voeg daar nog eens een eigen dosis stress aan toe en je kunt je misschien wel voorstellen hoe de toekomst van je huid eruit gaat zien…

Wist je dat je huid een geheugen heeft?

En wist je dat dit geheugen elke dag wordt beïnvloed door de bovenstaande factoren? De huid heeft een immuunsysteem, echter door de verandering van het milieu is dit immuunsysteem in de war gebracht. Jouw immuunsysteem heeft daarom jouw eigen hulp hard nodig om die stralende huid die je nu misschien nog hebt, te behouden.

Van de 23 organen die ons lichaam rijk is, is de huid de grootste orgaan. Dit orgaan kan niet meer zonder hulp van buitenaf. Een hulpmiddel die je nu niet meer kan vergeten:  

SPF Factoren

Ja! Ondanks dat de zomer voorbij is blijven SPF-factoren belangrijk en worden ze (door het steeds slechter wordende milieu) steeds belangrijker!

Bescherm jezelf!

Het is belangrijk dat je de cellen in de huid DIRECT beschermd. Neem een voorbeeld aan een anti-oxidant, deze zijn broodnodig, maar doen vaak pas later hun werk. Je hebt iets nodig wat de huid direct beschermd en ervoor zorgt dat de schade niet tot in de cel komt. Het geheugen van de cel moet vooral niet worden aangetast, deze moet gezond blijven. Daarom is het belangrijk om een soort schild op je huid te leggen zodat factoren zoals het milieu, jouw huid niet kunnen verpesten.

Advies

Het is belangrijk dat wanneer je jouw huid wilt beschermen je dit laat adviseren door een specialist. Tuurlijk kun je zelf op onderzoek uit, maar een schoonheidsspecialist weet veel beter wat goed bij jouw huidtype past dan dat je zelf kunt weten. In onze schoonheidssalon in Bavel geven wij een gepersonaliseerd advies waarbij wij kijken naar de behoefte en wensen van de klant! Neem contact met ons op voor meer informatie! 

Prachtige producten ontwikkeld tegen vervuiling

QMS EpiGen Daily-Detox Serum 30ml: Beschermt tegen externe invloeden en pakt stress aan op cellulair niveau.

Epigentica – Een nieuw tijdperk in huidverzorging met EpiGen Daily-Detox Serum. QMS Medicosmetics is een pionier in de aanpak van huidverzorging. Het nieuwe product EpiGen Daily-Detox Serum is een echt voorbeeld daarvan. Centraal in de formule is het innovatieve Epigenetic-Peptide, dat de functie van Royalactin (royal jelly protein) nabootst. Dit heeft een positief effect op de regeneratie van de epidermis en in combinatie met de andere geavanceerde ingrediënten levert dit een gerichte aanpak tegen de impact van vervuiling op de huid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *