foundation

Wacht… Moet concealer eerst of foundation?

Waarschijnlijk ben jij begonnen met jouw schoonheidsritueel toen je relatief jong was. Het is je toen misschien verteld hoe je jouw make-up het beste kon aanbrengen. Door je moeder, vriendin of zus. Naarmate je ouder wordt ga je automatisch meer experimenteren en vind je uiteindelijk wat het beste werkt voor jou en dit zal je nu al jaren zo toepassen.

Heb jij door de jaren heen wel de beste tips en tricks opgepikt? Of doe jij het al jaren ‘fout’. Het gebruik van te veel make-up, het aanbrengen van de verkeerde producten of de producten aanbrengen in de verkeerde volgorde? Wanneer je deze punten verkeerd doet zal het moeilijk zijn om een frisse, prachtige look te kunnen realiseren. Wij hebben een aantal vragen voor je beantwoord die jou kunnen helpen om te bepalen of jij je make-up al jaren verkeerd aanbrengt of dat je dit al helemaal goed onder de knie hebt.

Moet je eerst je concealer aanbrengen of juist je foundation?

Het antwoord: Meestal eerst de basis, dus de foundation

Als je een crème-foundation of een BB- of CC-crème gebruikt, breng dan eerst je foundation aan en je concealer als tweede. Waarom? Foundation is bedoeld om de teint de egaliseren en de verschijning van vlekken en verkleuringen te verminderen. Wanneer je dit niet als eerste doet is het lastig om te bepalen hoeveel concealer je nodig hebt om te verlichten en op te helderen.

Als je echter een poeder foundation gebruikt dan kan je zelfs beter eerst je concealer aanbrengen. Als je het andersom doet kan het resulteren in een minder egale look.

PRO-TIP: Je kunt je concealer ook als foundation gebruiken. Dit doe je door een klein beetje van je moisturizer of serum te mengen met je concealer!

Welk hulpmiddel maakt het gemakkelijker om een natuurlijker uiterlijk te krijgen? Een make-up spons of een make-up borstel?

Het antwoord: Dit hangt er van af

Een spons gebruiken kan echt heel handig zijn. Het aanbrengen van de foundation d.m.v. een make-up spons maakt het vaak gemakkelijker om een gladde, frisse look te creëren. (PRO TIP: maak de spons een klein beetje nat voor een nog beter resultaat) De sponzen zijn vooral gemakkelijk voor beginners. In vergelijking geven de goedkope make-up borstels je geen prachtig eindresultaat.

Wanneer je een kwalitatief hoogwaardige make-up borstel gebruikt (of zelfs je vingers) en je krijgt de gewenste look, dan kan je dit het beste gebruiken!

Als iemand nooit make-up draagt, wat is dan het beste advies?

Het antwoord: Less is more

Als het een speciale gelegenheid is (bijvoorbeeld een bruiloft en er worden veel foto’s gemaakt), dan is het misschien het beste om een professional in te huren. Maar anders dan kan je dit gewoon lekker zelf doen!

Een klein beetje foundation of concealer kan al heel veel doen. Ons belangrijkste tip is dat je altijd moet denken aan less is more! Een aantal belangrijke dingen die je kunt doen:

  • Beweeg je mascara beginnend bij de wortel en ga wiebelend omhoog. Zo zien je wimpers en groter uit!
  • Gebruik een concealer om oneffenheden te bedekken en de donkere ogen op te fleuren.
  • Breng een bronzer of blush aan op de bovenkant van je wangen.
  • Breng een lippenbalsem aan voor gezonder uitziende lippen!

En klaar is kees!

Wil je meer tips over hoe je jouw make-up het beste kunt aanbrengen? Neem dan contact met ons op zodat wij samen een afspraak kunnen maken voor een touch-up!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *